KAKO ZAISTA POZNAVATI SVOJE DIJETE

“Da ste samo stroži prema svojem djetetu, bilo bi poslušno poput mojega!” Malo koji roditelj tu rečenicu nije čuo, izrekao ili barem na nju pomislio. Ali djecu se, tvrdi dr. Ross Campbell, jednostavno ne može uspoređivati. Razlog je tome specifičnost osobnosti svakoga djeteta.
Za odgoj je presudno važno da roditelj upozna osobnost svojeg djeteta jer će samo tako moći razumjeti njegovo ponašanje i emocije i možda izbjeći neke tragične pogreške u odgoju.
Ross Campbell ističe dvije jednako važne Činjenice: da odgajati djecu nije nimalo lako – ali da se ipak ne smijemo prepustiti osjećaju krivnje kad nešto loše krene. Odgovorni smo truditi se Što više možemo, ali nismo nepogrešivi. Svrha je ove knjige, prema riječima autora, pružiti roditeljima vodstvo da djetetu pomognu razviti se u cjelovitu osobu koja će usvojiti duhovne vrijednosti.
Dr. Ross Campbell profesor je na Odsjeku za pedijatriju i na Odsjeku za psihijatriju Sveučilišta u Tennesseeju u SAD. Autor je brojnih knjiga o odgoju djece i adolescenata od kojih su neke, kao i ova, postale međunarodnim bestselerima.

Format: 17.00
ISBN: 953-6350-26-2
Broj stranica: 245
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: STEPRESS, ZAGREB
Preveo(la): DARKO MILOŠIĆ