Katolicizam

Katolicizam

Što je katolicizam? Dvije tisuće godina živa tradicija? Svjetonazor? Način života? Odnos? Tajna? U ovoj monumentalnoj kulturološko-religijskoj studiji Katolicizam poznati teolog i publicist Robert Barron propituje sva ta pitanja i još mnogo toga kako bi sveobuhvatno prikazao religiju koja je jedna od ključnih sastavnica zapadne civilizacije.

Polazeći od bitnoga temelja utjelovljenja Isusa Krista, njegova života i učenja, otac  Barron bavi se određujućim elementima katolicizma – od sakramenata, bogoslužja i molitve do Marije, apostola i svetaca, milosti, spasenja, raja i pakla – služeći se izvrsnim poznavanjem umjetnosti, književnosti, arhitekture, osobnih životnih priča, Svetoga pisma, teologije, filozofije i povijesti kako bi predstavio Crkvu svijetu.

Osvjetljavajući tako u svoj njezinoj punini iznimnu duhovnu, kulturnu i znanstvenu
baštinu katolicizma Barron čitatelja vodi na obogaćujuće osobno putovanje do istinskoga identiteta kršćanstva i njegova bezvremenoga značenja.

Sveobuhvatna, jedinstvena i nadahnjujuća, ova knjiga donosi trajne i životno važne istine na način prihvatljiv novim generacijama, govoreći jezikom i stilom suvremenoga života.

Barronov Katolicizam je jedno od najvećih nastojanja do sada na promicanju onoga što je papa Ivan Pavao II. nazvao ‘nova evangelizacija’.
George Weigel, autor i publicist

Na ovim stranicama susrećemo ‘Riječ tijelom postalu’ ne samo u teološkim formulacijama, nego i u svecima i pjesnicima, katedralama i pjevanju, svećenicima i prorocima. Ono što Katolicizam čini toliko neodoljivim jest način na koji Robert Barron pokazuje kako se utjelovljenje nastavlja u istinitome, dobrome i lijepome.
Timothy M. Dolan, nadbiskup New Yorka

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-441-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 320

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 220 x 150

Prevoditelj: Ivan Zelić

Autori: Barron,Robert

Šifra: 6482

Cijena:

165,00 kn