Konačno slobodna!

Konačno slobodna!

Pakistanka Asia Bibi osuđena je na smrt zbog bogohuljenja, samo zato što je kršćanka.

Nudili su joj slobodu ako se odrekne Krista, a ona je radije prihvatila smrt.

Provela je devet godina u zatvoru mučena i ponižavana čekajući izvršenje smrtne kazne vješanjem.

Postala je svjetski simbol progona kršćana u 21. stoljeću.

Ovo je njezina potresna priča.

Ne pamtim dobro datume, no ima dana koji se ne zaboravljaju. Jedan od njih je i taj petak, 19. lipnja 2009. godine. Prije zalaska sunca prvi put su me doveli u zatvor u Sheikhupuri gdje sam provela tri godine prije nego što su me premjestili u drugi zatvor. Bilo je to kao da se selim u drugu kuću.

Poznata vam je moja priča iz medija, možda ste se pokušali staviti na moje mjesto kako biste bolje shvatili moju patnju… ali to je tako daleko od moje svakodnevice u zatvoru ili od novoga života i zato ću vam u ovoj knjizi sve ispričati. 

Anne-Isabelle Tollet, suatorica ove knjige, dugogodišnja je novinarka i stalna dopisnica u Pakistanu. Od kada je Asia Bibi osuđena na smrt u studenomu 2010. godine, Anne-Isabelle Tollet borila se za njezino oslobođenje šaljući apele diljem svijeta, pišući knjige o njezinoj sudbini i osnovavši organizaciju Međunarodni odbor Asia Bibi.

Nakon što je konačno oslobođena i dopušteno joj je napustiti Pakistan, Asiji Bibi još uvijek prijeti smrt od islamskih ekstremista te živi na tajnoj lokaciji u Kanadi. Anne-Isabelle Tollet jedina je novinarka na svijetu koja ju je srela i ispripovjedila ovo njezino iznimno svjedočanstvo.

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Svjedočanstva (Verbum)

ISBN: 978-953-235-694-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 184

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Lidija Paris

Autori: Bibi,Asia, Tollet,Anne-Isabelle

Šifra: 978-953-235-694-6

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Cijena:

98,00 kn