Konkretna logoterapija

Konkretna logoterapija

U pravilu suvremeni čovjek ima dovoljno onoga od čega može živjeti. Ali ono što mu često nedostaje jest znanje o pitanju čemu njegov život.

Tom je dijagnozom bečki psihijatar, neurolog i utemeljitelj logoterapije, Viktor E. Frankl, sažeo glavni problem koji do danas nije nimalo izgubio na aktualnosti. A sad se novi niz „Živa logoterapija“, što ga objavljuje Arhiv Elisabeth Lukas u Bambergu, želi pozabaviti Franklovim idejama s ciljem konstruktivnog rješavanja problema sadašnjosti. To se u prvom redu odvija putem spisa Elisabeth Lukas. Ona slovi za najvažniju Franklovu učenicu u cijelom svijetu. U mnogim publikacijama ona zorno prikazuje na koji način logoterapija pomaže kod psihičkih bolesti, kako obogaćuje svakodnevicu zdravih osoba i kako sve nas nadahnjuje da vodimo smislen, uspješan život. A u njezinim se knjigama razvija kako je logoterapija prijateljski nastrojena prema ljudima, bliska životu i krajnje aktualna — upravo „živa logoterapija“. Stoga je ovaj niz namijenjen prije svega njezinim izlaganjima. Ali preuzimaju se i drugi tekstovi koji logoterapiju Viktora E. Frankla vjerno i zorno nastavljaju.

„Psihoterapija u dostojanstvu“ drugo je zajedničko djelo koje objedinjuje logoterapijsku teoriju (Lukas) s praksom brojnih primjera (Schonfeld). Naravno da smo te primjere iz prakse na neki načini učinile anonimnima, osobito neprepoznatljivima učinile osobe koje se u njima pojavljuju, ali ipak bez ikakva krivotvorenja njihovih problema. 

Nakladnik: Svijetla točka

ISBN: 978-953-59395-5-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 214

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Latinski, Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Lukas,Elisabeth, Schonfeld,Heidi

Šifra: 978-953-59395-5-9

Visina: 205 mm

Širina: 115 mm

Cijena:

50,00 kn