Korake nam upravi sveti Duje

Korake nam upravi sveti Duje

„Korake nam upravi putovima mira, blagoslov nam podaj, Duha ljubavi!" Tim riječima, svake godine, započinjemo procesiju prigodom slavlja svetoga Dujma, biskupa salonitanskoga i Kristova svjedoka! Dujmova ljubav i mučenička krv za Boga i bližnjega duboko je upisana u dušu i povijest grada Splita. Dujam je bio i ostao svjedočanstvo i putokaz.
Nemoguće je zamisliti procesiju i slavlje svetoga Dujma bez animatora don Ante i njegovih nadahnuća s procesija, na što nas prigodom ovog malog jubileja podsjeća i ova monografija. Don Antine riječi daju procesiji svojevrsni ritam i korak, ton i tematski sadržaj. Razmišljanja su uvijek teološka i aktualna, eklezijalna i egzistencijalna.

Akademski slikar Josip Botteri Dini svojim ilustracijama ukrašava i obogaćuje don Antine riječi govorom žarkih i toplih boja. Sve nam to pruža divan okvir Dujmove procesije u kojem odzvanja raspjevani zbor skladnim notama mon. don Šime Marovića: Korake nam upravi… U tu skladnost uključene su riječi i poruke Dujmovih kolega, biskupa gostiju iz Domovine i Europe. Dok zahvaljujem našim autorima na ovoj monografiji uz slavlje svetoga Dujma, svjedočanstva naše usmjerenosti Gospodinu i ustrajnog hoda, molim: Sveti Dujme, zagrij naša srca, ohrabri i usmjeri naše korake stopama vjere na procesiji našega života.

Marin Barišić
nadbiskup splitsko-makarski

(Tekst iz uvoda knjige)

Nakladnik: Crkva u svijetu

ISBN: 978-953-256-049-7

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 159

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 290 x 210

Autori: Mateljan,Ante

Šifra: 4889

Cijena:

250,00 kn