Laura Vicuna – dar obraćenja

Laura Vicuna - dar obraćenja

Sveti papa Ivan Pavao II. je proglašenjem blaženom Laure Vicune 3. rujna 1988. cijelom svijetu poručio da je prihvaćanje života dar i odgovornost. Potvrdio je da je svetost namijenjena baš svima i da je svi mogu lako postići, bez obzira na dob, zvanje, boju kože ili bilo koji drugi uvjet.
Te riječi jako dobro opisuju Lauru Vicunu. Čileanska kći je svoj život darovala Bogu da bi se njezina majka obratila i oslobodila trpljenja. Cijelo vrijeme je molila Gospodina za to: i kad je bila radosna i kad je bila žalosna. Odvažno je živjela Isusovo učenje: "Nitko nema veće ljubavi od ove, da svoj život dade za svoje prijatelje". U trpljenju je Laura dala Bogu žrtveno obećanje kad je ispovjedniku rekla: "Svoj život dajem Bogu za spas moje mame".
Strip govori o vjeri, odvažnosti u ljubavi prema Bogu. Neka vas Laurina životna priča nadahne, da i ti svoj "život dadeš" u današnjem svijetu, u kojemu je važnije "imati" negoli "biti". Danas kad postoji toliko obitelji u kojima vladaju nemir i nesloga, Laura nam
postaje uzor i poticaj!

(tekst iz Predgovora)
 

Nakladnik: Salesiana

ISBN: 978-953-205-152-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 30

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2017

Dimenzije: 205 x 135

Prevoditelj: Stjepan Bolkovac

Šifra: 7061

Cijena:

15,00 kn