Lovac na generala

Lovac na generala

Priča je to o branitelju, pripadniku specijalne policije koji je u obrani Velebita (Medački džep) doživio ratne traume. U miru, kao pripadnik sigurnosne službe Ministarstva unutarnjih poslova, nastavlja posao, prikuplja podatke o ratnim zločinima, pomaže pri mirnoj reintegraciji Vukovara i istočne Hrvatske.
Dolaskom trećesiječanjske vlasti počinje progon hrvatskih generala. U hvatanju naših generala nova vlast nije uspješna pa se oslanja na strane, britanske partnere. Određuju Mihovila, glavnog junaka, za suradnika u lovu na generala. On odbija, kažnjavaju ga suspenzijom, slanjem u provinciju.
Dolaskom nove, Sanaderove vlasti, vraćaju ga u središte policije i ponovno mu nude da bude časnik za vezu i suradnik vanjskim sigurnosnim službama u do tada neuspješnom lovu. Odlučno odbija taj nečasni zadatak i upada u vrtlog posljedica, gubi posao, raspada mu se obitelj, obolijeva, nađe se na dnu života. Prolazi duboku osobnu krizu, propituje je li vrijedilo slijediti svoju savjest i postupati časno makar pri tome doveo u pitanje obitelj, ljubav, povjerenje, egzistenciju.
Duboka vjera u Boga i povratak u prošlost, na Velebit, pomaže mu vratiti vjeru u život. Obitelj se ponovno okuplja, život nastavlja, ali ostaju duboke, nevidljive rane. Stalno mu se vraća isto pitanje: Je li vrijedilo tako postupiti, slijediti svoju savjest?

(iz recenzije)

Nakladnik: Naklada Bošković

ISBN: 978-953-263-253-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 167

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 210 x 140

Autori: Međimorec,Miroslav

Šifra: 5668

Cijena:

120,00 kn