LUCIA, LUCIA

Lucia Sartori prelijepa je kći iz dobre talijanske doseljeničke obitelji koja živi u Greenwich Villageu, u New Yorku, 1950. godine. Potaknuta poslijeratnim procvatom, kad su ambiciozne djevojke bile ohrabrene slijediti svoj san, Lucia postaje naučnica kod modnog dizajnera u otmjenoj robnoj kući na Petoj aveniji. Premda brak s njom žele zasnovati sinovi iz najboljih talijanskih obitelji, Lucia je odlučna graditi karijeru i biti samostalna. Uspješno žonglira ulogama poslušne kćeri i ambiciozne zaposlene djevojke.
Kad se pojavljuje naočit stranac koji je privuče, za oboje je to ljubav na prvi pogled. Da bi zadobio Lucijinu ruku, najprije mora pridobiti njezinu tradicionalnu obitelj i zaprositi je kako dolikuje. No njihova ljubavna priča doživljava neočekivan obrat kad na vidjelo počnu izlaziti tajne pa će se Lucijina čast naći na kušnji a njezina reputacija postati središtem senzacionalna skandala.
Adriana Trigiani nova je američka spisateljska zvijezda, a roman Lucia, Lucia prvi je preveden na hrvatski jezik. Strastvena je to priča o mladoj ženi kojoj će sudbonosan odabir muškarca zauvijek i iz temelja promijeniti život. S mnogo pronicljivosti, suosjećanja i draži, Adriana Trigiani zaziva uspomene na život u New Yorku pedesetih godina prošloga stoljeća, kad su mogućnosti bile beskonačne, ali je tradicija bila jača. Upravo u takvom vremenu jedna je žena na razmeđu velikih događaja morala načiniti izbor koji će joj potpuno izmijeniti život… Roman je s engleskoga prevela Dragana Grozdanić.

Format: 23.00
ISBN: 953-196-357-6
Broj stranica: 253
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: MOZAIK KNJIGA, ZAGREB
Preveo(la): DRAGANA GROZDANIĆ