MALI PRINC – audio knjiga

AUDIO KNJIGE nisu zamjena za knjige; AUDIO KNJIGE su nastavak i tehnološki napredniji oblik literature. Ideja vodilja u radu Biblioteke MEDUS je „Čitajmo slušajući!“
Svi smo odrasli na radio dramama, pločama i kazetama na kojima su bile bajke i priče. Zamišljali smo likove, ulazili u svjetove bez ograničenja, tonuli u san sa smiješkom. Danas, kad je sve vidljivo, kad postoje filmovi i crtane adaptacije postoji malo vremena za opustiti se uz dobru knjigu. AUDIO KNJIGA je prijatelj svakog čovjeka jer ne prodaje ništa, ne nameće ništa i prihvaća Vas takve kakvi jeste. Jednostavno se opustite, a pisac knjige kaže Vam točno što je mislio.
MALI PRINC
Knjiga za djecu koju bih svakako preporučila svim odraslima koji se sjećaju da su jednom bili djeca. Knjiga od 17 kratkih poglavlja u kojoj se u svakom poglavlju pojavljuje poruka koju nikako ne smijemo zanemariti. To je poruka jednostavne dječje logike koju odrasli ili kompliciraju ili ostave nedorečenom ili joj ne znaju pravi smisao.
Mali princ uči nas (ili podsjeća) da trebamo biti odgovorni za stvari koje imamo, osjetiti ljepotu s jednom jedinom ružom i gledati samo srcem.
Mali princ klasik je dječje književnosti, nakon Biblije i Kurana najprevođenija knjiga na svijetu.
Obavezna lektira u 8. razredu.
Likovi u Malom princu:
Mali princ: Ana Vučak, glumica Kazališta Svarog;
Autor, pilot: Dubravko Sidor, spiker Hrvatskog radija i glumac Kazališta Svarog;
Ruža, cvijet, lisica, zmija: Martina Čvek, glumica Kazališta Svarog;
Kralj, razmetljivac, pijanac, poslovni čovjek, čovjek koji pali i gasi svjetiljku, geograf, skretničar, trgovac: Tomislav Šikić, spiker Hrvatskog radija i glumac Kazališta Svarog.

2 CD-a u trajanju 100 minuta

Format: 19.00
ISBN: 953-7227-04-9
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2002
Izdavač: MEDUS BIRO D.O.O., ZAGREB