Nova pravednost

Nova pravednost

Govor na gori vjerojatno je najčitaniji dio ne samo Matejeva Evanđelja već i čitave Biblije. O njemu su napisana brojna razmišljanja i rasprave. Te riječi su uvijek iznova komentirane i tumačene. Ipak, čini se da je najbolji komentar dao sam evanđelist zaključivši Govor na gori reakcijom naroda: "Kad Isus dovrši svoj govor, veliko je mnoštvo naroda bilo zaneseno njegovim učenjem, jer ih je učio kao onaj koji ima vlast, a ne kao njihovi književnici" (Mt 7, 28-29).

Govor na gori nalazi i danas svoje slušatelje. Isusova riječ rađa i danas zanosom, oplemenjuje srca i pokreće volju. Isus je i danas drukčiji od modernih "književnika", od profesionalnih govornika koji su krivi za inflaciju riječi do koje se više puno ne drži. U svojoj riječi on i danas sreće čovjeka kao onaj koji ima vlast, koji čovjeka suočava s vječnom istinom o njemu samom.

Zato je dovoljno samo pomoći čitateljima da lakše nađu pristup do tog nepresušnog izvora. To je cilj i ove knjižice. U njoj su sabrana razmišljanja o Govoru na gori što su u sedamnaest nastavaka objavljivana u "Svetoj baštini" odnosno "Našim ognjištima". Tekstovi su preuzeti bez ikakva kraćenja ili proširivanja, jedino su učinjeni sitniji ispravci.

Autorov Predgovor

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Riječ

ISBN: 978-953-151-839-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 83

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1991

Dimenzije: 200 x 140

Autori: Dugandžić,Ivan

Šifra: 1417

Cijena:

30,00 kn