OBRATNICA NOĆI

Jednom u nekom potpuno drugačijem svijetu, Jane Doe bila je doktorica antropoloških znanosti, priznata ekspertica za pitanja šamanizma i domorodačke afričke magije, nasljednica bogate loze Doeovih, ljubavnica legendarnog francuskog antropologa Marcela Vierchona, supruga zapanjujuće talentiranog crnog spisatelja DeWitta Moora. Jednom, dakle, imala je sve.
Danas Jane živi u iznajmljenom sobičku pod Lažnim imenom, prerušenau neuglednu arhivisticu medicinskih kartona u Miamiju. Svim silama trudi se biti što manje zamjetljiva. Jane Doe iz prošlosti više ne postoji. Ako je sve izvela savršeno, svi vjeruju da je poginula u eksploziji očeve jahte. A ako je negdje pogriješila? Onda bi ritualna ubojstva mladih trudnica koja potresaju Miami mogla biti znak da joj je njezin suprug na tragu. Mladi detektiv Jimmy Paz dobit će nezahvalan zadatak da hitno razriješi slučaj… Samo što u ovom slučaju ništa, baš ništa, nije onako kao što se čini na prvi pogled.
Michael Gruber, inače doktor oceanologije, proveo je veći dio života pišući govore za washingtonske političare, a kad je odlučio napisati svoj prvijenac, odmah je pogodio “u sridu”. Za roman Obratnica noći dobio je nagradu međunarodnog udruženja pisaca krimića Hammett.
U prijevodu Martine Aničić i s ilustracijom Igora Kordeja, Obratnica noći Michaela Grubera bit će sigurno roman koji će vam se urezati u sjećanje koliko god knjiga godišnje pročitali, stoga ne treba čuditi činjenica da mu je suđena ekranizacija.

Cijena: 29,90 kn
Internet cijena: 28,41 kn
Uštedjeli ste: 1,50 kn
Format: 26
ISBN: 953-220-193-9
Broj stranica: 437
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB
Preveo(la): MARTINA ANIČIĆ