Od monaha do prijatelja

Od monaha do prijatelja

Molitveni život je kompleksno zbivanje. Mnogo je čimbenika koji taj život oblikuju, stoga teološki pristup ovoj stvarnosti nije lagan. Zadatak je teologa pisati objektivno služeći se znanstvenim metodama.
Ulazeći u kompleksnu stvarnost nužna metoda je analiza i na osnovu nje razrađuje se određena sinteza. Drugačiji pristup može nas odvesti u takvu spontanost koja će zalutati u šumi pojedinosti s kojima se susreće. S druge strane, svaka analiza života jest opasnost da od raščlanjenih dijelova nije moguće dati velike zaključke. Znanost se mora zadovoljiti time da o životu kaže tek nešto.
Pojedine osobe svojim karakteristikama kao da žele onemogućiti bilo kakvo bavljenje njima. Stječe se dojam da složeni karakter Charlesa de Foucaulda pripada takvoj tipologiji. On je čovjek koji je tijekom svoga života gotovo dodirivao krajnosti. Otkrivamo zato u molitvenom životu ovog čovjeka one duboke duhovne zakone, obogaćene osobnom originalnošću.
U mozaičnom prikazu molitvenog života poslužili smo se mnogobrojnim citatima iz pisama i zapisa. To ovoj knjižici daje dimenziju vjerodostojnosti, a zainteresiranima pruža mogućnost pronalaska određenih misli u autentičnim spisima.
 

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0519-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 84

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 200 x 110

Autori: Pušec,Milan

Šifra: 2938

Cijena:

50,00 kn