Okovana crkva u Hrvatskoj (svezak II.)

Okovana crkva u Hrvatskoj (svezak II.)

Povodom 50. obljetnice izlaska prvoga broja katoličkog tjednika Glasa Koncila pokrenuta je nova biblioteka "Komentari Glasa Koncila" u sklopu koje se objavljuju glasoviti tekstovi iz novinske rubrike "Komentar", objavljivani u tome katoličkom (dvo)tjedniku.

Izvorni komentari, sada sabrani na jednome mjestu, dokumentiraju specifično povijesno razdoblje kroz koje je prolazio hrvatski narod, a s njime i Katolička Crkva utjelovljena u tom narodu.

Drugi svezak donosi tekstove komentara iz razdoblja od 1975. do 1981. godine.

Komentari su uglavnom nepotpisani (većinu je napisao Živko Kustić) obzirom na to da nisu samo odražavali stav autora već čitave redakcije Glasa Koncila, ili kako su mnogi ispravno razumjeli, i neslužbeni stav Crkve.

Osim što su u vjernicima budili ponos, kao izraz i osvrt na aktualna zbivanja u burnim povijesnim previranjima u nas od kasnih šezdesetih godina na ovamo, ti su tekstovi bili znak nade, svjetlo ohrabrenja i izvor vjere u pobjedu dobra, istine, pravde i slobode – ustvrdio je aktualni komentator lista otkrivši smisao otvaranja "zlatnih rudnika" sadržaja lista, a taj je: današnjim, osobito mladim, hrvatskim naraštajima, dati uvid u plemenitu borbu uma i srca za boljitak i Crkve i hrvatskog naroda u vremenu ideologiziranog državnog poretka.

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Komentari Glasa Koncila

ISBN: 978-953-241-398-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 343

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 240 x 165

Priređivači: Tomislav Vuković

Šifra: 5546

Cijena:

100,00 kn