PC ŠKOLA – C WINDOWS PROGRAMIRANJE

Na pisanje ove knjige potaknuo me događaj koji bi bio smiješan, da nije žalostan.
Jednom prilikom imao sam zadovoljstvo razgovarati s kolegom programerom koji održava tečajeve C programskog jezika. Razgovor je tekao uobičajeno uz razmjenu znanja. No, odjednom smo u razgovoru o DOS programima spomenuli Windows programe. Na to je on rekao da se, citiram: “Windows programi ne mogu pisati u C programskom jeziku”.
Nisam mogao vjerovati što sam čuo, a ne vjerujem ni dan danas. Zar jedan programski stručnjak, što je pokazao svojim znanjem programiranja u C-u, ne zna da je C programskim jezikom moguće isprogramirati sve što se može zamisliti pa tako i svaki Windows program. Smiješno i žalosno!
Tako je nastala ideja za knjigu o Windows programiranju C programskim jezikom koju imate pred sobom. Knjiga je napisana kao svojevrsni nastavak moje knjige “C programer za 15 dana”, a uvest će vas u svijet Windows programiranja i nije napisana za profesionalce koji se time bave godinama, nego za one koji o tome ništa ne znaju, a voljeli bi znati. Sadrži primjere izvornog koda svih uobičajenih dijelova Windows programa kakve najčešće rabite na svojim računalima. Svaki logični dio Windows programa objašnjen je kao zasebna cjelina, a knjiga će vas povesti logičnim slijedom od programiranja prvog jednostavnog prozora do programiranja složenih aplikacija.
Osim čitanja ove knjige na raspolaganju vam je i moja pomoć te ću sve nejasno u knjizi objasniti ako mi pošaljete e-mail na: [email protected] No nadam se da je knjiga dovoljno stručno napisana, a opet dovoljno razumljiva i da vam pomoć pri razumijevanju primjera u knjizi neće biti potrebna. Iskreno se nadam da će ova knjiga potpunim neznalicama Windows programiranja pomoći u prvim koracima ka razumijevanju ove vrlo zanimljive teme.
Sve primjere iz knjige možete naći na web adresi www.pro-mil.hr, odakle ih možete snimiti – kako ih ne biste morali prepisivati.

Format: 23.00
ISBN: 953-7156-01-X
Broj stranica: 173
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: PRO-MIL d.o.o., VARAŽDIN