PLIJEN

Jack Forman vrhunski je stručnjak koji se bavi novom vrstom kompjuterskih programa koji simuliraju ponašanje živih bića, pogotovo onih koji žive u zajednicama, kao što su krda, jata, rojevi i čopori. No, slijedom vrlo sumnjivih okolnosti, trenutno je bez posla pa sve svoje slobodno vrijeme, kojeg sada ima napretek posvećuje obitelji, dok njegova supruga radi vrlo zahtjevan posao u tajanstvenom Xymosovu laboratoriju usred pustinje. Je li stres od posla tako velik da se njegova supruga ponaša čudno, ili je razlog takva ponašanja romantične prirode? Uskoro će Jack protiv svoje volje biti upleten u eksperiment koji prijeti da se pretvori u katastrofu, a život njegove obitelji postat će izravno ugrožen.
Ubrzo nakon dolaska u zabačeni istraživački centar u Nevadi, otkrit će kako je Xymos razvio samoreplicirajuću nanotehnologiju koja Funkcionira na temelju njegovih programa. Taj novi inteligentni uređaj, sastavljen od minijaturnih čestica Funkcionira kao roj, programiran je da bude grabežljivac, evoluira iz sata u sat i postaje sve opasniji, a njegov su plijen – ljudi.
U hrvatskom prijevodu Damira Biličića, uz prepoznatljivu ilustraciju Igora Kordeja, Plijen je peti roman Michaela Crichtona u nakladi Algoritma.

Cijena: 119,00 kn
Internet cijena: 113,05 kn
Uštedjeli ste: 5,95 kn
Format: 24
ISBN: 953-220-135-1
Broj stranica: 382
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB
Preveo(la): DAMIR BILIČIĆ