POCAHONTAS

Kapetan John Smith predvodi skupinu engleskih vojnika i moreplovaca na putu do obećane zemlje, točnije novog svijeta. Njihova misija je jasna – pronaći i oteti sve što posjeduje nekakvu vrijednost. Njihov nalogodavac, guverner Ratcliff i sam je član posade.
U međuvremenu u Americi, u malom selu živi veliki poglavica Powhatan. Poglavica želi da se njegova prelijepa kćer uda za najvećeg ratnika u selu, no Pocohontas se ne slaže sa ocem. Ukazuje joj se vizija strijele koja se okreće. Riječ je o znaku koji nagovještava promjene koje će usljediti.
Njezin će se život doista promjeniti kada se selu približi brod kapetana Smitha. Pohlepni Ratcliffe vjeruje da pleme skriva velike količine zlata, dok s druge strane poglavica Powhatan zna da su Englezi došli opljačkati i uništiti u njihovu zemlju.
Zajedno sa svojim zaigranim prijateljem, nespretnim rakunom Meekom i energičnim kolibrićem Flitom, Pocohantas razvija snažno prijateljstvo sa kapetanom Smithom. No tenzije koje su se stvorile između dve različite kulture pokazuju se prevelikom preprekom njihovoj sreći. Pocohontas mora zatražiti savjet Bake Willow, starog i mudrog govorećeg stabla.

originalni naziv: Pocahontas
godina proizvodnje: 1995
zemlja proizvodnje: United States
redatelj: Gabriel Mike , Goldberg Eric
trajanje filma: 1:18
imdb ocjena: 5.60
distributer: Continental film
žanr: animiran , obiteljski , glazbeni , romansa