POČECI SOCIOLOGIJE U HRVATSKOJ / POČELA SOCIOLOGIJE IZ 1910.G.

U konačnici, ovaj svojevrsni vodič kroz povijest društvene misli trebao bi ukazati na postojanje hrvatske sociološke tradicije, te na taj način pridonijeti ugledu te društvene znanosti i profesije, ali i kulture i društva unutar kojih je nastala i razvijala se.
Dakako nisu obuhvaćene sve dimenzije kontekstualnih varijabli, kao što nije izvedena analiza svih razdoblja, ličnosti i djela koja se bave društvenom mišlju u Hrvatskoj. Isto tako, nedostaju razrade nekih naznačenih ideja i teorijskih orijentacija.
Prikupljenapovijesna građa još uvijek čeka svoju sociološku sintezu. U tom smislu ovaj rad predstavlja početak preispitivanja prošlosti jedne znanosti i društvenih okolnosti koje su dovele do prekida kontinuiteta njenog razvoja. Neka druga izdanja koja planiramo objaviti, kao i disertacija koju pripremamo na tu temu ispravit će uočene propuste i ponuditi očekivanu sintezu.
Nadamo se da će ovaj pregled zadovoljiti prvu znatiželju stručne i laičke javnosti u pitanjima povijesti razvoja sociologije u Hrvatskoj.

Cijena: 79,00 kn
Format: 18
ISBN: 978-953-7463-00-7
Broj stranica: 112
Uvez: meki
Godina izdanja: 2006
Izdavač: KULTURA I DRUŠTVO, ZAGREB