POKAŽI KOLIKO ME CIJENIŠ… i još deset novih priča

Godinu dana nakon uspješne zbirke eseja Pisci o pisanju, u kojoj je trideset i dvoje domaćih autora mlađe, srednje i starije generacije progovorilo o svojim spisateljskim navikama, ritmovima i ambicijama, odlučili smo unutar korica jedne knjige predstaviti plodove rada njih nekoliko.
Od poznatog publicista koji ovdje premijerno objavljuje fikciju do imena s kojima poistovjećujemo noviju hrvatsku književnost, Pokaži koliko me cijeniš zbirka je svježih i neopterećenih tekstova, međutim pisanih s ozbiljnim literarnim ambicijama: idealan spoj visokog i niskog stila, prema podjeli N. Fryea.
Pokaži koliko me cijeniš nudi voajerski pogled u kovačnicu aktualnih rukopisa, gdje se roje raznoliki likovi: od odlučne frizerke koja pokušava srediti svoj ljubavni život, preko sablasti iz sna što sustiže svoju žrtvu ili društva koje zaziva duhove, pa do otočnog redikula koji se obračuna s morskim psom naočigled turista na viškoj plaži – i još mnogo drugih.
Neke od priča socijalno su osviještene, neke snovite, a neke čista zezancija, no svaka je vjerno zrcalo svog autora, pa i mogući zametak budućeg romana što ovu zbirku čini poželjnom lektirom za duge ljetne dane, ali i za još dulje zimske noći.

Format: 21.00
ISBN: 953-6791-54-4
Broj stranica: 191
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: VUKOVIĆ & RUNJIĆ UMJETNIČKA ORGANIZACIJA, ZAGREB