POLITIKA STRAHA – S onu stranu ljevice i desnice

Frank Furedi jedan je od najistaknutijih suvremenih britanskih sociologa politike, kulture i ideologije, autor provokativnih socioloških knjiga s tematikom iz teorije kulture, globalizacije, sociologije rizika te uloge intelektualaca u suvremenom globalnom društvu. Politika straha prva je njegova knjiga prevedena na hrvatski jezik.
U knjizi ogleda o suvremenoj politici u doba globalizacije, autor polazi od postavke da su veliki ideologijski sporovi i koncepti koji su obilježavali političku pozornicu Europe i Amerike iščeznuli i ustupili mjesto kulturalno-ekonomskim sukobima oko zaposjedanja strukture nove političke moći. Pri tome su termini ljevice i desnice izgubili svoje nekadašnje značenje, a njihovi predstavnici ne prestaju iznevjeravati svoje pristaše strateškim savezima, oportunističkim manipulacijama i političkom nekonzistentnošću.
Furedi p(r)okazuje procese gubitka tradicionalne demokratske kulture, koji u javnosti stvaraju osjećaje straha, ravnodušnosti, nedostatka vizija i utopijskih potencijala politike. Autor izlaže alternative ovom procesu koji je zahvatio kako najveće europske liberalno-političke zemlje, tako i tranzicijske zemlje, što ovo djelo čini dodatno zanimljivim čitateljstvu našeg područja.

Cijena: 109,00 kn
Internet cijena: 87,20 kn
Uštedjeli ste: 21,80 kn
Format: 20
ISBN: 978-953-249-066-4
Broj stranica: 238
Uvez: meki
Godina izdanja: 2008
Izdavač: IZDANJA ANTIBARBARUS D.O.O., ZAGREB
Preveo(la): TONČI VALENTIĆ