PORTRET U DELFTSKO MODROM

Profesor jednog američkog fakulteta poziva prijatelja, povjesničara umjetnosti, da pogleda sliku koju već godinama krije kao dobro čuvanu tajnu. Slika je nepoznato djelo slavna nizozemskog majstora Vermeera, ali zašto je tako dugo skrivana od očiju javnosti?
Niz propovijesti otkriva zagonetku iza slike prateći njezinu povijest duboko u prošlost, a istodobno ocrtava i sudbinu njezinih vlasnika koja je s njom neodvojivo povezana: od potresne priče o židovskoj obitleji iz Drugog svjetskog rata u Amsterdamu, do obitelji samog slikara u 17. stoljeću i trenutku nadahnuća u kojem je slika nastala.
Kao kakvo Vermeerovo platno, roman o portretu u delftsko modrom osvjetljava neponovljive trenutke ljudskog života, kad nas dotiče ljubav, nada ili strah, te podsjeća na snagu ljepote i umjetnosti.
“Ovaj pametan, dubok i nesvakidašnji roman kao da je obasjan svjetlom. Baš kao i slika koju točno tako opisuje, dugo nam ostaje u pamćenju.” New York Times Book Review
“U Vermeerovom duhu, autorica zaustavlja posebne trenutke u životu običnih ljudi i, jednako tako, donosi poseban užitak običnim čitateljima.” Booklist
S engleskoga prevela Nada Šoljan

Cijena: 119,00 kn
Internet cijena: 107,10 kn
Uštedjeli ste: 11,90 kn
Format: 21
Broj stranica: 162
Uvez: meki
Godina izdanja: 2002
Izdavač: AGM d.o.o. za izdavaštvo i usluge, ZAGREB