POSLE FAJRONTA – KNJIGA O PAJI

Dvadeset jednu godinu posle smrt i kultnog glumca Pavla Vuisića, prvi put je otvoren »tajni sef« njegovog života. »Posle fajronta« je svojevrsna antologija glume, boemije i priča o jednoj velikoj ljubavi. Vesto napisana saga o glumcu, koji je bio savršeni tumač jednog mentaliteta i podneblja, rezultat je svedočenja njegovih najbližih prijatelja koji su sa njim lumpovali, alasa koji su bili veliki poznavaoci ovog umetnickog skitnice i velikana glumišta, koji priznaju da je Pajin flert sa filmskom kamerom bio esencija sedme umetnosti. Posebno suptilna i iskrena je priča supruge Mirjane, koja je sa njim bita trideset dve godine u braku, a posvetila mu je i narednih dvadeset, sećajući se i ponovo proživljavajući svoju jedinu ljubav.
Na stranicama ove knjige smenjuju se smeh i suze, kafanske i filmske tuče, razotkriva se odnos među filmskim zvezdama, prepliću se kulinarski recepti i intimna pisma. Ova bogato ilustrovana, romansirana biografija, bez sumnje, svojevrsna je avantura kroz našu bolju prošlost.
»Posle fajronta« opisuje Pajin život od detinjstva koje je proteklo u neprestanoj selidbi, preko Drugog svetskog rata i izbeglištva, prvih glumačkih početaka, sve do statusa istinske filmske zvezde, koji je očaravao svojom prirodnošću i harizmom. Boem i Ijudina. Vuisić je živeo burno, punim plućima i za sobom je ostavio bezbroj anegdota i mudrih misli koje Aleksandar Đuričić duhovito i verno ispisuje.
»Posle fajronta« je kapitalno delo, kako Đuričićevo, tako i u poređenju sa drugim dokumentarnim romanima o velikanima sa ovih prostora.
l Vuisić i on rođeni su da bi živeli.

Cijena: 99,00 kn
Internet cijena: 89,10 kn
Uštedjeli ste: 9,90 kn
Format: 23
ISBN: 978-86-7998-085-4
Broj stranica: 176
Uvez: meki
Godina izdanja: 2009
Izdavač: V.B.Z., ZAGREB