Posvetiteljska služba Crkve

Posvetiteljska služba Crkve

"Posvetiteljska služba Crkve. Komentar 4. knjige ZKP-a" nova je knjiga dr. Pere Pranjića, objavljena u suizdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i "Glasa Koncila".

Riječ je o cjelovitu i interdisciplinarnom komentaru 4. knjige Zakonika kanonskog prava iz 1983. godine, koja pod naslovom Posvetiteljska služba Crkve u 420 kanona donosi propise za sakramente, bogoštovne čine, sveta mjesta i sveta vremena.

Tematiku obrađuje sustavno ističući utemeljenost normi u crkvenom nauku s jasnom pastoralnom perspektivom. Pri tome Pranjić propise uspoređuje s prethodnim Zakonikom kanonskog prava, iz 1917., što je omogućuje lakše razumijevanje danas važećih odredbi. U izradi komentara autor je koristio obilnu domaću i stranu literaturu te kanonske pravne izvore, što djelu daje znanstvenu i stručnu težinu.

Pisano jednostavnim stilom, na zanimljiv i poučan način, djelo je namijenjeno širokom čitateljstvu: župnicima i župnim vikarima, studentima i profesorima teologije te svima ostalima koji žele razumjeti smisao i primjenu kanonskih odredbi 4. knjige ZKP-a.

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 978-953-241-503-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 384

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 235 x 165

Autori: Pranjić,Pero

Šifra: 6954

Cijena:

190,00 kn