POVIJEST GEJ I LEZBIJSKOG ŽIVOTA I KULTURE

U ovom Sandorfovom izdanju desetljeća upoznat ćete jednu tajnu povijest koja je tek u 21. stoljeću doživjela zasluženu revalorizaciju.
U pisanju ove sveobuhvatne knjige o jednom segmentu ljudske socijalne povijesti sudjelovalo je četrnaest autora, sveučilišnih profesora i povjesničara iz sedam zemalja, koji su pokušali prikazati različite društvene koncepcije i stavove prema homoseksualnosti kao i postupno oblikovanje jednog novog identiteta. Knjiga počinje s antičkom Grčkom i Rimom a pokriva povijest sve do današnjih dana i problematike prava gay zajednice, AIDS-a i izvanbračnih zajednica. Pored toga, knjiga se bavi i drugim kulturama pored onih zapadnih te pritom otkriva raznoliku svjetsku povijest istospolnih veza. Od perzijske homoerotične poezije, preko ženskih transvestita u Italiji osamnaestog stoljeća, sve do razuzdanih uživanja u Berlinu između dva svjetska rata te koncepta trećeg spola u Aziji i među Indijancima Sjeverne Amerike knjiga Povijest gay života i kulture temelji se na velikoj količini obrađene građe: memoarima, pismima, arhivima, djelima likovne umjetnosti i književnosti.
Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2011. ovaj suizdavački projekt zagrebačke izdavačke kuće Sandorf i beogradske Red Box nagrađen je Specijalnim priznanjem sajma.
Jedan od prvih poslijeratnih zajedničkih izdavačkih projekata Hrvatske i Srbije u prvom domaćem prijevodu donosi najpotpuniji opis svjetske gej i lezbijske povijesti. Knjiga je istovremeno besprijekorni priručnik i inspirativno štivo koje razotkriva stoljeća zabluda i preduvjerenja o istospolnoj ljubavi.

Cijena: 290,00 kn
Internet cijena: 275,50 kn
Uštedjeli ste: 14,50 kn
Format: 26
ISBN: 9788686599162
Broj stranica: 384
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2011
Izdavač: SANDORF – Obrt za nakladništvo i posredništvo, ZAGREB
Preveo(la): ANA BUNČIĆ, SNJEŽANA ĐURĐEK