POVIJEST HRVATSKE – Od srednjeg vijeka do danas

Pregledna i podrobna povijest Hrvatske od srednjeg vijeka do događanja nakon 1991. godine, izložena u ovoj knjizi, za nekog će biti štivo za utvrđivanje gradiva, a za nekog izvor zanimljivog pristupa autora koji hrvatsku povijest promatra iz vizure stranog povjesničara i građanina. Pristupačan stil, brojne ilustracije, preglednost i izvornost uvida odlike su ovog rada koji će čitatelja provesti kroz povijesne epizode ali i, na neki način, epizode dugogodišnjega autorova prijateljstva s Hrvatskom.
Ovaj pregled hrvatske povijesti od srednjega vijeka do danas prvo je takvo djelo iz pera jednog inozemnog povjesničara… Pregled je pisan objektivno i donosi zanimljive ocjene i osebujan autorov pogled na hrvatsku povijest, utemeljen na odličnom poznavanju hrvatske i strane historiografije, kao i vrsnom poznavanju izvorne građe. Svoja je znanja autor stekao baveći se već gotovo trideset godina raznim aspektima hrvatske povijesti, od srednjega vijeka do Hrvatskog proljeća…
– prof. dr. Neven Budak
Moći će poslužiti kao priručnik za studente povijesti i humanističkih struka kao viđenje jednoga suvremenog stranog povjesničara na našu iznimno složenu povijest. Ludwig Steindorff imao je hrabrosti iznijeti vlastito viđenje hrvatske povijesti, a svojim pristupom upotpunjava postojeće povijesti Hrvatske koje su pisali hrvatski povjesničari (Trpimir Macan, Ivo Perić, Dragutin Pavličević, Ivo Goldstein i dr.), donoseći pogled izvana, odnosno iz europskih okvira.
– prof. dr. Mira Kolar

Cijena: 100,00 kn
Format: 23×15 cm
ISBN: 953-222-228-6
Broj stranica: 274
Uvez: meki
Godina izdanja: 2006
Izdavač: Jesenski i Turk, Zagreb
Preveo(la): Srećko Lipovčan, Renata Steindorf Andrun
Antikvarijat: Preradovićeva 5, Zagreb