Pozvani na radost

Pozvani na radost

Ova knjiga o svećeništvu odudara od sličnih knjiga ove tematike budući da u tima prevladava neka vrsta jadikovanja, piše u uvodu knjige kardinal Walter Kasper i nastavlja: "Doista, pogled na broj svećeničkog podmlatka, na stres koji proživljavaju mnogi svećenici u svojoj službi, kao i izvješća o žalosnim skandalima teško mogu izazvati radost. Rasprave posljednjih desetljeća unijele su osporavanje i nesigurnost u život mnogih svećenika, a mnoge su odvratile od toga da izaberu to zvanje. George Augustin zna o čemu piše. Kao mlad svećenik bio je tri godine misionar među urođenicima u sjevernoj Indiji te do danas djeluje u župnom pastoralu u Stuttgartu i već petnaest godina kao dušobrižnik svećenika biskupije Rottenburg-Stuttgart. Kao profesor fundamentalne teologije i dogmatike na Visokoj filozofsko-teološkoj školi u Vallendaru posvećuje se obrazovanju svećenika, a istodobno na mnogim mjestima drži duhovne vježbe i predavanja za svećenike. Tako knjiga povezuje oboje: bogato iskustvo i temeljito teološko promišljanje."

Kardinal Kasper još navodi da se autor ne zadovoljava površnim i ne nudi otrcane i uobičajene recepte. On prodire do bitnoga i naznačuje dublju dimenziju radosti u svećeničkom služenju, a poruku te radosti svećenik smije prenositi i njome zračiti.

Autor iskopava zakopano i uvelike zaboravljeno blago i iznova ga osvjetljava. Knjiga zrači oduševljenjem i želi izazvati novo oduševljenje. Napisana u Svećeničkoj godini bila joj je značajni prinos, a i danas zrači svježinom i ponovnim poletom.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 978-953-11-0986-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 244

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 240 x 170

Prevoditelj: Ivan Ivanda

Autori: Augustin,George

Šifra: 6882

Cijena:

170,00 kn