PRASKOZORJE

Naizgled, Forks je isto mjesto kao i oduvijek; kišovito, malo, zabačeno. Pod krinkom svakodnevice, međutim, krhko savezništvo dvaju plemena što tu neopaženo obitavaju već više od stoljeća dolazi na dosad najveću kušnju.
Vampirska obitelj Cullen, sastavljena od pobornika mirnog suživota svojega i ljudskog roda, sprema se za velik dan u životu Edwarda, vječnog sedamnaestogodišnjaka. Edward je pronašao družicu voljnu odreći se ukupnog ljudskog života zato što ga voli: Bellu Swan, kćer šefa mjesne policije, koja je netom maturirala i već je spremna reći ono sudbonosno uzimam. Brak s Edwardom za Bellu znači i mukotrpan, dugotrajan proces preobrazbe u vampiricu.
Bellina promjena prekrsit Д‡e osnovni uvjet vjekovnog mira izmeД‘u Cullenovih i prastanovnika Forksa, indijanskog plemena Quileute. Pojedini Quileutei poprimaju obliДЌje vukodlaka u blizini vampirske prijetnje kako bi zaЕЎtitili najbliЕѕe: trpjeli su Cullenove sve ovo vrijeme samo zato ЕЎto nisu ugrozili nijedno ljudsko biД‡e. Jacob Black, sin poglavice plemena, odrekao se i poloЕѕaja voД‘e vuДЌjeg ДЌopora i svoje ljubavi prema Belli zbog opД‡eg dobra, ali njezina skora i nepovratna promjena dovest Д‡e ga do toДЌke pucanja…
Praskozorje je trijumfalni zavrЕЎni nastavak serijala Sumrak Stephenie Meyer, tetralogije koja je osvojila ДЌitateljska srca diljem svijeta.

Format: 24.00
ISBN: 978-953-220-746-0
Broj stranica: 543
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2008
IzdavaДЌ: ALGORITAM, ZAGREB
Preveo(la): VLADIMIR CVETKOVIĆ SEVER