Pravni elementi evangelizacijskog poslanja Crkve

Pravni elementi evangelizacijskog poslanja Crkve

Knjiga je plod promišljanja prof. dr. sc. Josipa Šalkovića, nastalih tijekom Godine vjere, osobni doprinos proteklom milosnom vremenu, te predstavlja svojevrsni kanonsko-pravni prinos novoj evangelizaciji u Hrvatskoj.

Imajući u vidu važnost evangelizacijskog poslanja Crkve autor komentira odredbe III. knjige Zakonika kanonskoga prava naslovljene "Naučiteljska služba Crkve" (kann. 747-833). U njoj zakonodavac svim članovima Božjeg naroda, svakom prema svojem položaju i službi, daje pravni okvir da se polog vjere vjerno naviješta, istražuje, tumači, čuva i živi u skladu s Božjom riječju, što odgovara nalogu Božanskoga Učitelja Isusa: "Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju" (Mk 16,15).

Autor u komentaru ističe da u evangelizacijskom poslanju Crkve pravni element nije najvažniji čimbenik u traženju istine o Bogu i njegovoj Crkvi, ali je jedan od autentičnih putova koji pomaže u traženju istine o Bogu i njegovoj Crkvi, pruža sigurnost u naviještanju, istraživanju, tumačenju, čuvanju, življenju poklada vjere, koji štiti pravo osobe, vjernika da postupa po vlastitoj savjesti bilo u procesu prihvaćanja i rasta u katoličkoj vjeri, bilo kod čina odbacivanja vjere.

(Tekst preuzet sa službene web stranice Glasa Koncila)

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Studia canonica croatica

ISBN: 978-953-241-418-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 282

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 240 x 165

Autori: Šalković,Josip

Šifra: 5749

Cijena:

180,00 kn