PREFERANS – Od početka do turnirske igre

Jedan od mojih znanaca s kojim sam često igrao preferans uključio me u društvo igrača bridža. Istina je da sam igranje bridža prihvatio toliko žestoko da sam igrao osam puta tjedno. To je trajalo jedno vrijeme i bilo je posebno izazovno naučiti igrati bridž. Bridž povremeno igram i danas, ali preferans igram u svakoj prilici, uživajući u igri bez opterećenja, a slobodno vrijeme jednostavno proleti. Preferans igram sam protiv znanaca za stolom, a na turnirima sam protiv svih i sve svoje akcije poduzimam svojom voljom, znanjem i vještinom, ne polažući nikome račune ako i pogriješim. Zato obožavam igrati preferans!
Danas me uglavnom igrači bele vrlo često pitaju: je li teško naučiti igrati preferans, koliko je vremena potrebno da se nauči igrati bridž, igraju li se te igre za novac, ili održavaju li se natjecanja u kartanju, je li teže igrati bridž ili preferans itd.
Ovisno o motivaciji osobe, najradije bih brzo ispričao sve. Najvažnije je, i odmah ću to reći, to nisu hazardne igre kao poker ili druge kojima je svrha uzeti drugome novac. Znanje, vještina i sva druga umijeća čine ove igre posebnima. Za novac se može igrati sve, pa i pikulanje, a pogotovo preferans. Radi ozbiljnosti igre i druženja u preferansu, mogu se dogovoriti simbolične vrijednosti naknada za izgubljene poene. Prilikom turnirskih događaja u preferansu i bridžu sakupljaju se kotizacije, koje se troše za nagrade, pokale, rekvizite i dr.
Pretpostavljam da imate volju naučiti preferans. Proučavajući ovu knjigu to ne bi trebalo biti teško. Naravno, teoretska znanja trebat će koristiti u praksi, odnosno zabavljajući se igrajući preferans. Postati vrhunski igrač preferansa nije lako, ali je zanimljivo pokušati.

Format: 20.00
ISBN: 953-197-910-3
Broj stranica: 146
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: ELEMENT, ZAGREB