PRIPOVIJEST O MURASAKI

U jedanaestom je stoljeću Dama Murasaki napisala prvi svjetski roman. Pripovijest o Genjyu, najpopularnije djelo u povijesti japanske književnosti. U Pripovijesti o Murasaki, autorica Gejše i jedina žena sa Zapada što je ikad uistinu postala gejšom, Liza Dalby je napisala roman o životu te vrsne spisateljice, koja će vam naprosto oduzeti dah.
Senzibilna i skromna kćer dvorskog pjesnika, pripadnika srednjih plemićkih staleža, Murasaki Shikibu počinje pisati ljubavne pustolovine vatrenog princa Genjija i dijeli ih s intimnim krugom prijatelja. Kad za njeno pripovijedanje dočuje carski regent, Murasaki dobiva mjesto na dvoru, gdje svojim pričama dariva osobno caricu. Preplećući plodove vlastite mašte sa stvarnim spletkama dvorana među kojima je živjela. Dama Murasaki započinje pisati svoje remek-djelo.
Pripovgest o Murasaki je izvrsna i iscrpna priča o toj vječnoj pjesnikinji što je živjela u očaravajućem vremenu i na tako egzotičnom mjestu. Neovisno o tome piše li o tajanstvenim poljima riže ili o političkim zbivanjima na dvoru, Liza Dalby upravo na zadivljujući način udiše život u Japan iz tih drevnih vremena.

Format: 23.00
ISBN: 953-214-101-4
Broj stranica: 542
Uvez: meki
Godina izdanja: 2003
Izdavač: MARJAN KNJIGA, Split
Preveo(la): DRAGO ŠTAJDUHAR