PRIRODOM DO ZDRAVLJA I OZDRAVLJENJA

Moderni način života koji s jedne strane pruža visok stupanj udobnosti i obilja, nameće našoj prirodi i izuzetno velike napore. Stres u prenapučenim gradovima, umna energija koju razdiru napetosti svakodnevnog života, onečišćeni okoliš u kojemu živimo, sve to zajedno podriva naše prirodne energije i uzmahe.
Prirodom do zdravlja i ozdravljenja je knjiga koja predstavlja savršen kućni priručnik o alternativnim izvorima zdravlja za sve one brojne ljude koji tragaju za prirodnim načinima ozdravljenja svojih svakodnevnih oboljenja. Knjiga je podijeljena u dva dijela. Prvi dio knjige sadrži opise svakodnevnih tegoba i simptoma i nudi alternativne načine liječenja tih tegoba aromaterapijskim uljima, ljekovitim biljkama, homeopatskim ljekovitim pripravcima ili uvođenjem promjena u hranidbene navike i tjelovježbu. Obrađujući pojedinačno različite tjelesne sustave, svako poglavlje nudi prirodne tretmane za sva ona oboljenja koja se pouzdano mogu liječiti kod kuće, osvrće se na vjerojatne uzroke postojećih problema i opisuje uobičajene simptome.
U drugom dijelu knjige nudi se čitav niz alternativnih terapija koje su podijeljene u pet poglavlja: Zdravlje iz biljaka obuhvaća aromaterapiju i travarstvo; Naturopatija se bavi prehranom i tjelovježbom; Savladavanje stresa objašnjava samohipnozu i meditaciju kao metode opuštanja, a istovremeno raspravlja o dobrohotnostima psihoterapije, autogenog treninga i iscjeljivanja; Rad na tijelu nudi detaljne, korak-po-korak prikazane vježbe za masažu i refleksologiju, i u zadnjem poglavlju, Istočnjački pristupi, govori se o shiatsuu, makko ho, yogi i moksibustiji zajedno s vježbama pomoću kojih možete otkriti dobrobiti i teorije svake pojedine discipline.
Prirodom do zdravlja i ozdravljenja je knjiga ilustrirana posebno snimljenim fotografijama ljekovitih biljaka i prirodnih ulja koje se sve vrijeme preporučuju, zajedno s korak-po-korak fotografijama tehnika i vježbi koje treba slijediti. Bez obzira na to koja vas terapija zanima, ova će vam knjiga pomoći da shvatite njihove dobrobiti i da postanete zdravija, uravnoteženija osoba koja svoje energije usredotočuje na jačanje svojih prirodnih sposobnosti.

Format: 31.00
Broj stranica: 256
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 1998
Izdavač: LEO COMMERCE, RIJEKA