Prva iskustva o Bogu

Prva iskustva o Bogu

Mnogi roditelji imaju poteškoća s vjerovanjem ili s religijom. Uprkos tome oni bi htjeli da Bog jednoga dana znači nešto njihovoj djeci. Oni vjeruju, unatoč svim sumnjama, da »stvar s Bogom« ostaje važna — za njih, za njihovu djecu i unuke.

Međutim, kako oni mogu govoriti o Bogu, ako sami znaju o njemu tako malo? Kako bi trebali poučavati. dijete, ako njima samima nije nikada vjeronauk pričinjavao radost? Kako će oni djetetu razjasniti ono što im je samima nejasno i dvojbeno?

Oni trebaju ozbiljno shvatiti svoju sumnju, ali i svoje nadanje. Ne trebaju podučavati, niti išta objašnjavati. To je zadatak škole. Oni trebaju pokušati da djetetu omoguće iskustva o Bogu, trebaju s njim moliti jednostavne, vjerodostojne, ozbiljne, kratke molitve. S djetetom mogu razgovarati o onome što im donosi radost, ili što im zadaje brige. A mogu s njim i čitati iz moderne Biblije za djecu i zajedno zavoljeti nekoliko njenih poglavlja. Tako dijete stječe prva iskustva o Bogu. Ona će ostati presudna tijekom čitava njegova života.

Nakladnik: Karitativni fond UPT Đakovo

Biblioteka: Knjižnica U pravi trenutak

ISBN: 953-208-173-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 133

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 189 x 114

Prevoditelj: Ingeborg Gočev

Autori: Leist,Marielene

Šifra: 3464

Cijena:

20,00 kn