PSIHOLOGIJA MOGUĆE EVOLUCIJE ČOVJEČANSTVA

Ruski matematičar i mislilac R D. Ouspensky, koji je formulirao filozofiju o četvrtoj dimenziji, što graniči sa zapadnjačkim racionalizmom i istočnjačkim misticizmom, bio je zaokupljen i problemima čovjekova bivstvovanja i njegova međuodnosa s univerzumom. Poslije susreta s Gurdjierfom, 1915. godine, počinje se baviti praktičnim studijem metoda razvitka čovjekove svijesti.
Psihologija koju Ouspensky razmatra u ovim uvodnim predavanjima postoji već tisućama godina u različitim oblicima i, za razlika od modeme psihologije, proučava Čovjeka iz perspektive onoga što on može postati. Jednom kada čovjek shvati koliko malo može kontrolirati svoje reakcije na vanjske okolnosti i unutarnje podražaje, mogao bi poželjeti pronaći način kako se osloboditi ovog mehaničkog načina Življenja.
Ouspensky opisuje kako čovjek mora istovremeno raditi na svom znanju i svom postojanju kako bi otkrio unutarnje jedinstvo, te razlog zašto ga je (iako njegov razvoj ovisi o vlastitim nastojanjima) vrlo teško postići bez vodstva “Škole”.

Cijena: 55,00 kn
Internet cijena: 49,50 kn
Uštedjeli ste: 5,50 kn
Format: 20
ISBN: 953-6996-42-1
Broj stranica: 120
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: ZAGREBAČKA NAKLADA, ZAGREB
Preveo(la): MARIO JOVIĆ