Rat protiv Isusa

Rat protiv Isusa

Kršćani su kroz povijest neprestano trpjeli progone i pokolje raznih režima i ideologija. U posljednje vrijeme tome možemo dodati i predrasude i animozitet zapadnjačkih elita. Kršćani su danas najprogonjeniji ljudi na svijetu, a za mržnju koja u društvu postoji prema Crkvi možemo reći da je nadahnuta netolerancijom kakva ne postoji ni prema jednoj drugoj vjerskoj, nacionalnoj ni društvenoj skupini. Protukršćanski pokret počiva na ideologiji koja već dvjesto godina snažno napada središte kršćanske vjere – lik Isusa Krista, povijesnu vjerodostojnost evanđelja i vjerodostojnost svjedoka očevidaca. Ukratko, napada same temelje Crkve.
No, postoje li opravdani razlozi zbog kojih neprijatelji kršćanstva niječu evanđelje i vjeru u Isusa iz Nazareta? Ili sva najnovija povijesna, arheološka, filološka i znanstvena otkrića (koja napadači Crkve uglavnom prešućuju) senzacionalno potvrđuju povijesno postojanje "optuženog Isusa" i govore u njegovu korist?
U ovoj knjizi Antonio Socci pobija laži i zavjere te ukazuje na razloge protukršćanske ideologije koje mnogi i danas kriju. Pokazuje nam da suvremena arheološka otkrića i povijesna istraživanja posljednjih desetljeća potvrđuju istinitost događaja iz evanđelja i svih pojedinosti o Isusovu ovozemaljskom životu, uključujući i njegova čuda i njegovo uskrsnuće. Osim toga, potvrđuju i samu vjerodostojnost svjedoka.
Tko je i zašto pokrenuo rat protiv Isusa koji traje 2.000 godina?
Što stoji u pozadini mržnje prema kršćanstvu koja se u europskoj kulturi širi od osamnaestoga stoljeća?
Jesu li moguća čuda koja racionalistima služe kao temelj za napad na evanđelje i Isusa?

(tekst s korica knjige)

Nakladnik: Naklada Benedikta

ISBN: 978-953-7793-35-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 425

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 200 x 135

Prevoditelj: Marija Kalcina, Ana Škeva

Autori: Socci,Antonio

Šifra: 9NBE00034

Cijena:

90,00 kn