Razgovarati s Bogom – svezak II.

Razgovarati s Bogom - svezak II.

Novo, 2. izdanje knjige meditacija Razgovarati s Bogom u svom drugom svesku prati čitatelja kroz Korizmu, od Pepelnice do Velike subote. Usredotočujući se na otajstvo Kristova otkupljenja, ova razmatanja dan za danom uspostavljaju živu sponu presudnih evanđeoskih događaja sa svakodnevnim životom. Primjer Krista, koji ljubi, živi i umire za čovjeka postaje tako stalno uporište kršćanina, a zahvaljujući sudjelovanju u muci Gospodnjoj, naša se uobičajena stvarnost pretvara u sredstvo posvećenja.
Razgovarati s Bogom nije namijenjeno samo posebnim ljudima. Bog očekuje ljubav od svih, budući da smo svi Božja djeca, pozvana obraćati se Bogu kao Ocu.
Francisco Fernandez-Carvajal ovom knjigom dao je izvanrednu potporu osobnoj molitvi: zbirku razmatranja koja imaju ishodište u dnevnom misnom čitanju, tj. u biblijskim tekstovima Staroga i Novoga zavjeta, a obiluju navodima iz kršćanske predaje, prije svega iz djela crkvenih otaca, te navodima duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca. Osim toga, pisac obilno citira dokumente Drugoga vatikanskog sabora i papinske tekstove – ponajviše one Ivana Pavla II. Jasnim i pristupačnim jezikom, ovaj niz meditacija namijenjen je svim kršćanima i prati njihov unutarnji put običnih ljudi, vjernika laika, koji žive u različitim životnim okolnostima.

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-170-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 310

Jezik izvornika: Španjolski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 200 x 125

Autori: Fernandez-Carvajal,Francisco

Šifra: 307

Cijena:

90,00 kn