Religija i nereligija

Religija i nereligija

Knjiga donosi izbor rasprava i članaka filozofa i erudita Kvirina (Petra) Vasilja (1919. – 2007.), svećenika Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, dugogodišnjeg misionara među hrvatskim iseljenicima u SAD-u, koji su objavljeni u iseljeničkom tisku, a koji ga predstavljaju britkim misliocem i polemičarom ne samo s marksističkim shvaćanjem filozofije i religije, već i s tradicionalnim dokazima o Božjoj opstojnosti, kao i s nekim (poslije)koncilskim tendencijama. Pritom je kao teolog ostao vjeran Crkvi i skolastičkomu filozofskom ozračju.

Tekstovi sabrani u knjizi autentični su svjedoci vremena u kojem su nastali, razbijaju stereotipe o jednoumlju hrvatskog iseljeništva, a po svojim su temama aktualni i u današnjem vremenu.

Uvodni esej, koji potpisuje dr. sc. Draženko Tomić, prikazuje život i rad fra Kvirina Vasilja, koji je zbog povijesno-političkih prilika ostao relativno nepoznat našoj široj javnosti: njegov spisateljski rad, društveno-religiozno okružje, njegove stavove o religiji te donosi kratak presjek nekih aspekata njegove filozofije.

(tekst s korica knjige)

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Hrvatska katolička baština 20. stoljeća

ISBN: 978-953-241-480-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 393

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 180 x 115

Autori: Vasilj,Kvirin

Šifra: 6752

Cijena:

130,00 kn