Rič za jubav

Rič za jubav

Ljubavne pjesme Mikija Bratanića svjedoče o nekim prošlim zagrljajima i sadašnjim sretnim, i manje sretnim ljubavnim trenutcima. Iako je pjesnik svjestan da /Potrošene sve su riči / ča su jubav opivali/, ispisuje zbirku ljubavne čežnje, boli za dalekom ljubavlju, svijesti o promašenosti i smislu života u ljubavi i bez nje.
Pjesnik se okušava na vrbanjskoj (i splitskoj) čakavštini te na standardu. Još se uvijek premišlja kojin jazikon… Neke su njegove čakavske slike dojmljivije, jezik prirodniji, iako se i u tim pjesmama javljaju već potrošeni motivi kao što je motiv kapetana koji ostavlja dragu u ljubavnoj neizvjesnosti, u praznoj postelji punoj čekanja, neobljubljenu.
I dok u pjesmama po starinsku metrika šesterca, osmerca ili deseterca odgovara tematsko-idejnom sloju, u pjesmama u kojima je riječ o ljubavi suvremena čovjeka, ali još uvijek pisanim na čakavskom idiomu, vezanost stihom i rimom slabi riječ čija se snaga gubi u formi.Od pjesama na standardu u kraćim se formama ostvaruje jači izričaj još jednom potvrđujući da je manje više.
U lirskim  minijaturama, uglavnom trolistima, pjesnik oslobođen od okova vezanog stiha iskreno progovara o mirisima, dodirima, žudnjama i dvojbama Ljubavi. / Vrhovi prstiju/Govore/Što jezik ne smije.

Marina Čapalija
(Tekst iz Recenzije)

Nakladnik: Naklada Bošković

ISBN: 978-953-263-148-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 72

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 205 x 145

Autori: Bratanić,Miki

Šifra: 5452

Cijena:

80,00 kn