Robert Zolitsch

Robert Zolitsch

Robert Zollitsch, nadbiskup Freiburga, nasljednik je kardinala Karla Lehmanna kao predsjednik Njemačke biskupske konferencije. Najuglednija služba koju Katolička crkva u Njemačkoj može podijeliti, daje njegovu glasu posebnu težinu daleko izvan prostora Crkve.

Tko je Robert Zollitsch? Što ga je obilježilo? Kako rješava probleme? Kako shvaća svoju ulogu između »liberalnih« i »konzervativnih« u Crkvi, između Njemačke i Rima, između Crkve i društva, između konfesija i religija?

Gerhard Kiefer, dugogodišnji urednik novina »Badische Zeitung« iz Freiburga, djeluje kao slobodni publicist. Poznaje Roberta Zollitscha iz mnogih osobnih i novinarskih susreta u tijeku više od četiri desetljeća.

Morao sam »nakratko zadržati dah«, izjavio je Robert Zollitsch nakon svog izbora za predsjednika Njemačke biskupske konferencije. Ali tu laganu bojazan svladava kineskom poslovicom, kojom skicira svoj životni stav i koja je postala njegovim nadbiskupskim radnim geslom: »Kad puše vjetar promjena, jedni grade zidove, a drugi vjetrenjače.«

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0527-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 129

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 200 x 139

Prevoditelj: Vesna Školnik-Popović

Autori: Kiefer,Gerhard

Šifra: 3380

Cijena:

90,00 kn