S Kristom u život – udžbenik

S Kristom u život - udžbenik

S Kristom u život udžbenik je za katolički vjeronauk osmoga razreda osnovne škole. U njemu su sadržani različiti poticaji za ispunjen život s Kristom.

Dobro je slušati savjete ljudi. No svakako treba poslušati i govor svoga srca. Ako se u dubini svoje duše čovjek otvori susretu s Isusom, On mu ima što reći. Tko može poznavati bolje od Isusa? Bolje od Onoga koji nas je ljubio do kraja, do smrti na križu?

Ima onih koji nude put bez Krista. Ili onih koji se na njega pozivaju, ali odbijaju njegovu Crkvu. Stoga je Isus Krist prije odlaska k Ocu rekao svojim učenicima da će biti »lažnih proroka« i »lažnih mesija« te da ih se trebaju čuvati. Međutim, kršćaninu je »s Kristom u život« poći. To znači poći sigurnim putem: putem radosti, napredovanja u znanju, mudrosti i čovječnosti. Putovati kroz život s Kristom znači uvijek biti otvoren novim izazovima, ali sigurno ukorijenjen u svojoj baštini, u vjeri svojih otaca, svog naroda. Ima nam naša povijest što reći. Od nje treba učiti ne da bismo u njoj ostali, nego da bismo jasnije vidjeli kamo nam je krenuti u budućnost.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1331-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 179

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Dimenzije: 260 x 190 mm

Priređivači: Josip Periš, Mirjana Vučica, Dušan Vuletić

Šifra: 978-953-11-1331-1

Cijena:

47,00 kn