Samo jedna Crkva

Samo jedna Crkva

Ova knjiga donosi usporedne glasove dvojice papa, pape Franje i pape u miru Benedikta, o ključnim temama Crkve i učiteljstva.

»Novost u kontinuitetu«: riječi koje je Benedikt XVI. uporabio da bi definirao doprinos Drugoga vatikanskog koncila životu Crkve, mogu se primijeniti na djelovanje svih papa u odnosu na djelovanje njihovih prethodnika. Kada je riječ o papi Franji, novost i kontinuitet imaju jedinstveno obilježje: nazočnost pape u miru uz njegova nasljednika.

Ovih godina vjernici su mogli zamijetiti ne samo posebnosti teoloških i pastoralnih stilova u tumačenju istoga učiteljstva nego i duboko zajedništvo u odanosti između dvojice papa. Ova knjiga trajni je znak te prisne bliskosti, koja usporedno donosi glasove Benedikta XVI. i pape Franje o temama ključnima za sve muškarce i žene našega vremena.

»Bog nije apsurdan, iako je otajstvo.« »Molitva nije čarobni štapić.« »Moliti znači osjetiti da je smisao svijeta izvan svijeta.« »Bog ima slabost: slabost su mu ponizni.« »Ne znači da automatski zna ljubiti bližnjega onaj tko pohađa kuću Božju i poznaje Božje milosrđe.« »Svetci su oni koji mijenjaju svijet na bolje, trajno ga preobražavaju.« Ovo su neke od dubokih riječi kojima nas pape poučavaju 

Kako kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, piše u predgovoru, ova knjiga je »’početnica kršćanstva’ za reorijentaciju glede vjere, Crkve, obitelji, molitve, istine i pravednosti, milosrđa i ljubavi. Duhovna utjeha dvojice prvosvećenika i različitost njihovih komunikacijskih stilova umnažaju vidike i obogaćuju iskustvo čitatelja: ne samo vjernika nego svih ljudi koji, u doba krize i nesigurnosti, prepoznaju u Crkvi glas koji može govoriti čovjekovim potrebama i težnjama«.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Polazišta

ISBN: 978-953-11-1439-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 219

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Papa Franjo – Jorge Mario Bergoglio

Šifra: 978-953-11-1439-4

Visina: 205 mm

Širina: 130 mm

Cijena:

190,00 kn