ŠKOLA I STVARALAŠTVO

ŠKOLA I STVARALAŠTVO je novo djelo prof. dr. se.
Marka Stevanovića, poznatog i priznatog sveučilišnog i znanstveno-nastavnog radnika, koji proširuje edukativne stvaralačke prostore i izvan Republike Hrvatske. Dr. M. Stevanović studiozno ponire u konkretnu nastavno-znanstvenu problematiku škole i stvaralaštva. U tom kontekstu prezentira kvalitetnu školu kao školu stvaralaštva učenika i nastavnika.
Kada čitatelj proučava i studira ovaj znanstveni trud, svakako će ga interesirati i znanstveni opus i opservacije autora dr. Marka Stevanovića. Napisao je impozantan broj studija, knjiga, udžbenika, stručnih priloga, osvrta, recenzija i kritika i to pretežito iz sfere edukacijsko-edukoloških nauka, a posebice didaktike, pedagogije i kreatologije. Ova studija može korisno poslužiti kao udžbenik za studente koji proučavaju odgoj, obrazovanje i nastavu, kao i svim
učiteljima, nastavnicima, profesorima, pedagozima, psiholozima i ravnateljima Škola. Stoga sa zadovoljstvom rukopis Škola i stvaralaštvo prof. dr. Marka Stevanovića predlažem da bude objavljen kako bi postao dostupan pedagoškoj i širokoj javnosti.
Prof. dr. Aleksandar llievski
AUTOR prof. dr. Marko STEVANOVIĆ afirmira školu kao mjesto stvaranja učenika i nastavnika. Za njega je stvaralaštvo imanentna potreba mladih s čijom realizacijom treba početi vrlo rano, još kod djece predškolske dobi, a nastaviti u osnovnoj i srednjoj školi i fakultetu. Suvremeni učitelj i profesor se ne mogu zamisliti bez kompetencija za stvaralaštvo. Autor to dobro poznaje i zato mu je čitavo djelo usmjereno u tom pravcu. Ovakva djela su uvijek aktualna i nema ih dovoljno u postojećem fundusu pedagoške i didaktičke literature. Zato treba cijeniti rezultate do kojih je došao ovaj poznati autor i njegov doprinos afirmaciji stvaralaštva u uvjetima edukacije mladih za kreativno djelovanje u budućnosti.
Dr. M. Stevanović djelo izlaže na znanstvenim paradigmama, ali vrlo popularnim stilom. Bit će vrlo korisno za studente na fakultetima i učitelje u školama, kao i sve ostale koje interesira edukacija za stvaralaštvo.

Format: 24.00
ISBN: 953-98877-0-4
Broj stranica: 196
Uvez: meki
Godina izdanja: 2002
Izdavač: MediaDesign, LABIN