Snoviđenja svetog Ivana Boska

Snoviđenja svetog Ivana Boska

Poput orla vinuo se duh velikoga genija XIX. stoljeća u nadzemaljske tajne predviđajući mnoge tajnovite stvari … Čovječanstvo je trebalo novoga čovjeka, trebalo je don Boska i Bog nam ga je poslao kako bi osušio mnogu suzu i otvorio novi put u djelovanju Kristove zaručnice – Crkve. Proletarijat je rodio izgubljene sinove, a don Bosko započinje s prvim mladim beskućnikom.
Velikan novoga vremena osjeća da se ostvaruju njegovi snovi iz rane mladosti. U svojoj nutrini čuje Božji poziv da unese promjenu u dosadašnji način apostolata, da se posveti premnogim izgubljenim sinovima. Velika je bila don Boskova zadaća, ali Bog takvima daje i darove kojih ne mogu biti dionici obični smrtnici. Bez sumnje, ovamo se ubrajaju i njegovi proročki snovi. Don Boskovo je oko prezrelo najskrovitije dubine srdaca njegovih dječaka.
U svojim snovima ili, bolje reći, proročkim vizijama gledao je Svetac njihovu kolijevku, njihov životni put i završetak. Ovaj veliki dar Gospodnji i sama njegova služba učiniše ga prorokom novoga vremena, što više, ubrojiše ga među velikane starozavjetnih muževa: Izaiju, Danijela i druge …Vidio je Svetac u tim snovima budućnost pojedinaca i naroda.

Nakladnik: Don Bosko

Biblioteka: Daj mi duše

ISBN: 978-953-972-633-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 437

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 170 x 115

Prevoditelj: Mirko Bajić, Nikola Vuglec

Priređivači: Marin Mandić

Šifra: 4408

Cijena:

60,00 kn