Spasenje dolazi od Židova

Spasenje dolazi od Židova

Ova knjiga govori o ulozi židovstva i židovskog naroda u Božjemu planu spasenja čovječanstva, od Abrahama do drugog dolaska, kako je otkrivaju katolička vjera i temeljito ispitivanje povijesti. Ona će i Židovima i kršćanima omogućiti dublje razumijevanje židovstva, i kao religije i kao središnje komponente povijesti spasenja. 
Knjiga istražuje jedinstvenu i središnju ulogu židovstva u sudbini svijeta i dokumentira da napadi na Židove i židovstvo tijekom cijele povijesti nisu bili ukorijenjeni u kršćanstvu nego u onim silama koje su najžešći neprijatelji kršćanstva.
Ova knjiga duboko dotiče, između ostalih, i ova područja: mesijanska proročanstva u Starom zavjetu, istinske protukršćanske korijene nacističkog antisemitizma, poveznice između nacizma i arapskog antisemitizma, teološke spoznaje poznatih Židova koji su se obratili na katoličanstvo i ulogu Židova u Isusovu drugom dolasku.
"Jeste li zbunjeni kontroverzama, novim i starim, o sudbini židovskoga naroda? Pročitajte ovu knjigu, koju je napisao jedan Židov koji je postao katolik, pa ćete pronaći dobro napisano, izazovno i potpuno novo objašnjenje. U njoj ima odgovora koje većina ljudi nije nikada čula."
Dr. Ronda Chervin, Židovkinja-katolkinja

(tekst s korica knjige)

Nakladnik: Naklada Benedikta

ISBN: 978-953-7793-44-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 354

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 200 x 135

Prevoditelj: Antonija Pavić

Autori: Schoeman,Roy H.

Šifra: 9NBE00042

Cijena:

120,00 kn