Sustavi moći

Sustavi moći

U ovoj novoj zbirci razgovora, vođenih u razdoblju od 2010. do 2012. godine, Noam Chomsky propituje najneposrednije i najvažnije teme: budućnost demokracije u arapskome svijetu, financijsku krizu u Europi, raspad tradicionalnih političkih institucija u Americi i uspon pokreta Occupy. Kao i uvijek, Chomsky ideje iznosi slikovito i pristupačno, beskompromisno principijelno i uz spoznaje koje pojašnjavaju puno toga.
Poznati svjetski aktivist i lingvist govori u Sustavima moći i o biološkom usvajanju jezika, o važnosti čitanja i literaturi koja je utjecala na njegovu osobnu i političku misao, o značenju javnoga školstva itd.
Najnovija knjiga nastala je u davno utemeljenoj uspješnoj suradnji, u odnosu punom povjerenja pa tako i ova zbirka razgovora ponovno pokazuje da je upravo David Barsamian najangažiraniji sugovornik Noamu Chomskome. Razmišljanja ponuđena u Sustavima moći nadahnut će nov naraštaj čitalaca, kao i dugogodišnje poklonike Noama Chomskog koji žude za njegovim najnovijim stavovima o svjetskim krizama s kojima se danas suočavamo. Ovi razgovori potvrđuju da je Chomskv izvor bez premca za sve koji nastoje shvatiti naš današnji svijet.
 

Nakladnik: Naklada Ljevak

Biblioteka: Bookmarker

ISBN: 978-953-303-566-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 196

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Damir Biličić

Autori: Chomsky,Noam

Šifra: 5226

Cijena:

99,00 kn