Sveti Antun Padovanski – tvrdi uvez

Sveti Antun Padovanski - tvrdi uvez

Svetac čitavoga svijeta – kako općenito nazivamo sv. Antuna Padovanskog – štuje se u mnogim našim krajevima više od ikojega drugog Božjeg ugodnika. Nezamisliva je pučka pobožnost Božjeg naroda u Bosni, Hercegovini, Slavoniji, Dalmaciji i drugim krajevima i mjestima bez sv. Antuna. Oko stotinu naših crkava posvećeno je ovom Svecu. Mnogobrojni vjernici nose Antu-novo ime. Na Svečev blagdan crkve su pune. Ima nešto što privlači Antunu…
Rijetke su znanstvene studije koje se bave ovim fenomenom. Psihologija i sociologija bi mogle dati djelomičan odgovor, ali ne i potpun. Rijetki pokušaji da se dade odgovor na pitanje privlačnosti sv. Antuna današnjem čovjeku, ostali su dosta površni, bez uvjerljivosti.
Dok, s jedne strane registriramo štovanje sv. Antuna u našem narodu, s druge strane moramo konstatirati da je Svetac dosta nepoznat i da su mnoge legende zamaglile autentičan lik sv. Antuna Padovanskoga. Rijetki hrvatski životopisi ovog Sveca ili su davno napisani ili se bave samo nekim vidovima njegova života i djelovanja.
Zvonimir Zlodi, hrvatski franjevac konventualac, dugogodišnji ispovjednik za hrvatske hodočasnike u vatikanskoj Bazilici sv. Petra, hrabro se upustio u pobožnu pustolovinu da nam prikaže lik sv. Antuna bez magle i sjene. Stvorio je jedan kritički životopis, koji se oslanja na provjerene izvore. Dao je cjelovit prikaz života, rada i misli padovanskog Sveca. Pružio je životopis blizak običnom čovjeku, napisan laganim i čitljivim stilom, koji će sigurno zadovoljiti svakog čitatelja ove knjige.
 

Nakladnik: Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca

ISBN: 978-953-8043-05-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 179

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 215 x 135

Autori: Zlodi,Zvonimir

Šifra: 9VER00762

Cijena:

60,00 kn