Sveti Roko

Sveti Roko

Već tvrdo ukoričena naslovnica s likom sv. Roka sa psom u prvom planu, a u pozadini sa srednjovjekovnim gradom, govori da je riječ o nesvakidašnjem djelu koje je izdao "Mikešland", virovitička tvrtka, uz suizdavača "Arca d.o.o." iz Nove Gradiške. Tekst je napisala poznata književnica za djecu Sonja Tomić na temelju oskudnih podataka i legendi o Rokovu životu obogativši ga maštovitim opisima njegova djetinjstva i kasnijeg života.

Tekst govori o Roku još i prije rođenja naglašavajući želju roditelja za djetetom koje su godinama željeli i konačno dočekali, zatim sretno djetinjstvo i prve križeve: smrt roditelja. Ističe Rokovu posvećenost Kristovim riječima i djelima te njegovo neproračunato pomaganje kužnim bolesnicima, bolest i smrt.

Sve to izražajnim crtežima prati Roko Idžojtić, likovno obrazovan, a ljubitelj stripa i strip-crtač od djetinjstva, prikazujući svoga imenjaka kao Bogu vjernog, hrabrog mladića velikog srca, neproračunatog i dobrotvornog. Istodobno, svojim slikama daje i pečat onoga vremena u bogatstvu detalja na motivima koje prikazuje, slikajući gradove, crkve, trgove.

Nakladnik: Mikešland

ISBN: 978-953-97204-2-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 109

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 325 x 230

Autori: Idžojtić,Roko, Tomić,Sonja

Šifra: 3719

Cijena:

122,50 kn