Temeljno opredjeljenje

Temeljno opredjeljenje

U svom razmišljanju u ovoj knjižici prof. Heribert Muhlen smireno i odlučno ulazi u temeljno pitanje kršćanskog života i današnjeg pastorala ne mimoilazeći krizu u kojoj se nalazimo.
On s pravom ističe da su u povijesti spasenja, i u našem životu, u trajnom međusobnom odnosu — dijalogu: Božja Riječ i ponuda spasenja s jedne strane, i naše slušanje i prihvaćanje te Riječi s druge strane. Bez tog susreta i prihvaćanja Božje Riječi s naše ljudske strane ne može započeti povijest spasenja u životu pojedinca ni u zajednici. Tek na toj početnoj, temeljnoj fazi može se nastaviti rast spasenja u nama…
Muhlen ujedno s pravom ističe da taj korak temeljnog opredjeljenja treba učiniti tako da zahvati i ljudsku tjelesnost: duh, dušu i tijelo, kao i ljudsku zajeđničarsku dimenziju, da se očituje javno u Crkvi i s Crkvom.
To je u stvari korak potpunog prihvaćanja krštenja pred zajednicom i u zajednici Crkve. Razmišljanje o tom temeljnom opredjeljenju i konkretne oblike ponude tog opredjeljenja iznosi nam ova knjižica.
Tek poslije tog koraka, kateheza ima svoj smisao i svoje mjesto.

 

Nakladnik: Duh i voda

Biblioteka: Biblioteka djela Obnove u Duhu

ISBN: 953-97382-2-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 148

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1997

Dimenzije: 200 x 140

Prevoditelj: Nikša Bižaca

Autori: Muhlen,Heribert

Priređivači: Božidar Medvid, Josip Marcelić

Šifra: 1811

Cijena:

30,00 kn