Teško je naći dobra čovjeka

Teško je naći dobra čovjeka

Zbirka priča čija se radnja zbiva uglavnom na američkom Jugu, i to u provinciji, u mjestima podalje od gradskih središta. Autorica želi čitatelja šokantnim situacijama protresti i trgnuti iz mentalne lijenosti zbog koje svagdašnjicu smatra jedinim postojećim, mogućim i razumnim svijetom. Začudnost kojom se koristi navodi na spoznaju grotesknosti stvarnog svijeta te dokazuje da je čovjek groteskno biće par excellence.

Pripovjedačica karikira, pretjeruje i namjerno izobličuje ljude i situacije, naglašavajući zle i ružne strane života, kako bi istaknula iskrivljenost modernog života i poremećenost vrijednosnih kriterija.

Flannery O’Connor posjeduje lakoću pisanja koja obara poput željeza, te oštro, radoznalo i nepristrano oko. Ona je istodobno divlja i profinjena. Kročite u zavodljivi svijet Flannery O’Connor. Svijet je to dubokog američkog Juga, gdje protagonisti vode živote pune brutalnog siromaštva i žestoke surovosti; gdje svakodnevni događaji lako mogu svršiti u nasilju, tragediji i beznađu.

Nakladnik: AGM

Biblioteka:

ISBN: 953-174-187-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 257

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 195 x 130

Prevoditelj: Maja Tančik

Autori: O’Connor,Flannery

Šifra: 4561

Cijena:

49,00 kn