TRAJEKT

Knjiga priča Trajekt nastala je na osnovi tekstova objavljenih u ko-limni Jutarnjeg lista “Jednosmjerna ulica”, koju sam pisao svakog tjedna u razdoblju od 17. ožujka 2001. do 31. svibnja 2003- godine, na poziv urednika kulture Ivice Buljana, kojemu zahvaljujem na našoj drugoj suradnji (u Studentskom listu davne 1987/1988. na njegov sam poziv pisao kolumnu “Svijet kao tekst”).
Trajekt je prvi dio duologije Jednosmjena ulica, čiji naziv dugujem, i ne samo naziv, Walteru Benjaminu. Priče su nastajale na različite načine, iz oprečnih Čitanja i susreta s drugim tekstovima i ljudima. Nadam se da ču u drugoj knjizi zapisati nešro više o onome i onima koji su mi pomogli.
Lyn, Štipan i Luka bili su mi neiscrpna ulaznica u svjetove za koje sam mislio da ih neću dodirnuti, ili da su za mene zauvijek izgubljeni. Moj brat Krešimir bio je nesmiljen i istodobno pažljiv čitatelj priča, upućen vodič kroz mjesta u kojima se autor, nerijetko, rado i nekritično skriva. Knjiga je posvećena mami i tati, ali ja znani da je u pričama puno manje stvari s kojima ću bilo koga zadužiti u onoj mjeri u kojoj su oni zadužili mene. .
Priče su za knjigu Trajekt jezičnostilski redigirane i mijenjane. Zahvaljujem Zagrebačkoj banci koja je potpomogla izdavanje ove knjige. (M. M.)

Format: 20.00
ISBN: 953-206-146-0
Broj stranica: 186
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: MEANDAR, ZAGREB