Ubojice mira

Ubojice mira

Ova knjiga donosi konkretne događaje iz prve godine Drugoga svjetskog rata – golem niz zločina nad Hrvatima katolicima, Hrvatima muslimanima, Židovima i pripadnicima raznih nacionalnih manjina. Imena mučenih i na razne načine ubijenih nevinih ljudi, većinom zaklanih, vjerojatno će nekim njihovim današnjim potomcima, članovima njihove rodbine, napokon rasvijetliti njihovu tragičnu sudbinu.

Zločini opisani u ovoj knjizi mnoge će čitatelje jezivo podsjetiti na slične zločine što su ih srpski agresori počinili u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te na Kosovu, tijekom devedesetih godina 20. stoljeća. Srpska ideja o stvaranju „velike Srbije“ stara je više stoljeća. U mnogim svojim dokumentima Srbi su sami potanko naveli koja područja koja namjeravaju osvojiti i opisali metode kojima to namjeravaju postići kako bi što više nesrpskog stanovništva istrijebili ubijanjem i protjerivanjem sa svrhom da ta područja dugoročno postanu dio „velike Srbije“.

Na nekim područjima bivše Jugoslavije te su svoje planove provodili za vrijeme Kraljevine Jugoslavije, osobito u Hrvatskoj, na Kosovu i u Crnoj Gori, potom mnogo žešće tijekom Drugoga svjetskog rata, te devedesetih godina 20. stoljeća. U tome su im zdušno pomagale neke velike sile koje su i same svoju moć stekle stoljetnim zločinima nad mnogim narodima svijeta i koje se ne srame davati lekcije o demokraciji i uljudbi narodima koji nikada u povijesti nisu ni pokušali osvojiti tuđa područja ni pljačkati tuđa dobra. Ova knjiga pokazuje čitatelju na kakvim su temeljima bile sazdane i prva i druga Jugoslavija.

Nakladnik: Naklada Benedikta

ISBN: 978-953-7793-63-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 184

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Autori: Klaić,Bratoljub

Šifra: 9NBE00061

Visina: 200 mm

Širina: 135 mm

Cijena:

115,00 kn