UMETNOST VOĐENJA LJUBAVI (ĆIR.)

Umetnost vođenja ljubavi je jedna vrsta ne baš tako tipične antropološke studije o uticaju čovekovog života na njegovo fizičko i mentalno zdravlje. Knjiga je pisana u vidu romana koji prati mladi bračni par Sandru i Leksa, koji u razgovorima sa iskusnijim Pjotrom i Viktorom pokušavaju da reše svoje seksualne probleme. Ono što je na njihovoj strani jeste da se veoma vole, a to što imaju probleme kako će se ispostaviti kasnije, potiče od Leksovog nerazumevanja ženske seksualnosti.
Ova knjiga je vodič kroz zdrav način života. Ona ne govori samo o seksualnom životu već i o pravilnoj ishrani, preko potrebnim fizičkim aktivnostima, funkcionisanju organizma, odbrambenog sistema, pravilnom načinu razmišljanja i o još mnogo toga. Takođe, knjiga poručuje da kad dvoje imaju problem, dvoje ga i rešavaju. Problem se nikad ne zapostavlja i ne rešava se individualno.
“Čovek se kao mužjak rađa, a ljubavnik tek postaje. Ali da bi postao dobar ljubavnik, čovek mora da obuzda mužjaka u sebi. Jer žena ne voli da bude grljena en male (mužjački), nego en artiste (umetnički).”
“Za sada, mi muškarci visoko civilizovanog dela sveta smo:
    u seksu po prirodi brzi i sebični
    po seksualnom znanju – neznalice
    po obzirima na fiziologiju žene – bezobzirni
    u sebe i svoju muškost – preterano samouvereni.
Da bismo postali borci za ženino prirodno pravo na uživanje u seksualnom činu, mi bismo morali najpre sami od antiljubavnika kakvi smo sada, da postanemo pravi ljubavnici. A to znači:
    da bismo u ljubavi morali da prestanemo sa vođenjem računa samo o sopstvenom seksualnom zadovoljavanju
    da bismo pri seksualnom odnosu morali da prvenstveno vodimo računa o fiziologiji svoje partnerke-žene, koja je u seksu mnogo sporija, ali i mnogo izdržljivija od muškarca
    da bi trebalo da prestanemo sa ljubavnim analfabetizmom i
    da bi trebalo da imamo na umu istinu: čovek se kao muškarac rađa, a ljubavnik se tek vežbom postaje.
Onoga dana kada muškarci Zapada budu to sve postigli, nestaće pseudofrigiditeta koji znači nesreću žena i sramotu nas, muškaraca.
Knjiga Umetnost vođenja ljubavi je baš zato i napisana, da muškarcima pomogne da se oslobode pomenute zablude i nauči ih klasičnoj indijskoj ljubavnoj tehnici muškaraca, naučno nazvanoj koitus prolongatus, koja ne samo da ženu štiti ili oslobađa pseudofrigidnosti, nego joj pruža mogućnost da na svakom ljubavnom sastanku doživi onoliko uzastopnih orgazama, koliko njenom temperamentu odgovara. Kod muškarca, ta tehnika mnogostruko pojačava i fizičko i psihičko uživanje u samom seksualnom činu, a zatim jača njegovu seksualnu moć, razvija njegovo samopouzdanje i održava čovekovu potenciju i u dubokoj starosti.”
(Orlando de Kordoba)

Cijena: 50,00 kn
Internet cijena: 47,50 kn
Uštedjeli ste: 2,50 kn
Format: 22
ISBN: 9788682363736
Broj stranica: 167
Uvez: meki
Godina izdanja: 2006
Izdavač: PROMETEJ – BEOGRAD, BEOGRAD